Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου ιδρύθηκε το 1997 καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στο χώρο του ναυταθλητισμού στο νησί μας. Οι τομείς με τους οποίους ασχοληθήκαμε εξαρχής ήταν τρεις. Ιστιοπλοΐα – κολύμβηση – κατάδυση. Η αγάπη του κόσμου για τη θάλασσα μας ανάγκασαν να προχωρήσουμε και σε τμήμα ταχυπλοΐας, τμήμα αγωνιστικής αλιείας και φυσικά δεν θα σταματήσουμε εδώ.

Τα Τμήματα μας

Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θαλάσσης

Σε αυτό το τμήμα δημιουργούμε κάθε χρόνο 2-3 σχολεία στα οποία οι ενδιαφερόμενοι έρχονται σε επαφή με την ιστιοπλοΐα, μαθαίνοντας την ναυτική τέχνη, μετεωρολογία, σωστικά μέσα, πρώτες βοήθειες, ναυτιλία από έμπειρους και επαγγελματίες στο είδος. Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στο ιδιόκτητο σκάφος του ομίλου μήκους 10 μέτρων. Μέσα από συχνή προπόνηση ξεχωρίζουν οι ομάδες μας που παίρνουν ανελλιπώς μέρος σε αγώνες τοπικούς αλλά και μεγαλύτερους όπως AEGEAN RΕGATTA. Η φιλοξενία ενός από τα σκέλη της AEGEAN RΕGATTA το 2006 το 2009,το RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ το 2009 καθώς και η έναρξη της AEGEAN REGATTA το2011 είναι μια μεγάλη μας επιτυχία δείχνοντας σε όλους ότι μπορούμε να φιλοξενούμε αλλά και να συνδιοργανώνουμε άνετα μεγάλα γεγονότα.

Τμήμα Κολύμβησης

Απασχολούμε κάθε χρόνο 90-120 παιδιά κυρίως μέχρι 14 ετών τα οποία προπονούνται σε πισίνα ξενοδοχείου . Παρόλα αυτά επτά αθλητές που εκπροσώπησαν τον όμιλο μας στους Πανελλήνιους κολυμβητικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια στην Ιτέα Φωκίδας και στην Κάλυμνο στα Δωδεκανήσου κατόρθωσαν να μπουν στην οκτάδα, και φυσικά να αποσπάσουν εκτός από της καλές κρητικές και αρκετά αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση του νέου μας κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε νέα ώθηση στην αγωνιστική κολύμβηση και όχι μόνο.

Τμήμα Αγωνιστικής Αλιείας

Το τμήμα αγωνιστικής αλιείας είναι το πιο νεόδμητο τμήμα. Απευθύνετε σε μέλη που επιθυμούν να ασχοληθούν με την αγωνιστική αλιεία, και να λάβουν μέρος στους αντίστοιχους πανελλήνιους αγώνες .Με σεμινάρια που γίνονται από ειδικούς στο χώρο, ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σε αυτό το τομέα, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλοι την Ελλάδα. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο τουρνουά από λιμενικές εγκαταστάσεις καθώς και σε γλυκά νερά. Το 2012 φιλοξενήσαμε τον Εθνικό τελικό (casting). Επίσης αθλητές και αθλήτριες μας στελεχώνουν την εθνική μας ομάδα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα .(Ιταλία- Ισπανία )κ.λ.π.

Τμήμα Κατάδυσης

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε περίπου τρία σχολεία πολλαπλών επιπέδων σε συνεργασία με σχολές από την Αθήνα, αλλά και σχολές που δραστηριοποιούντα στο νομό μας . Διοργανώνουμε καταδυτικές εκδρομές, καθαρισμούς λιμανιών, μαρίνας ,παραλιών και συμμετέχουμε με το τμήμα μας στη πολιτική προστασία του νομού μας.

Τμήμα Ταχυπλοΐας

Σε αυτό το τμήμα εντάσσονται περίπου σαράντα σκάφη μελών του ομίλου πολυεστερικά και κυρίως φουσκωτά. Είμαστε ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής ομοσπονδίας φουσκωτών σκαφών Ελλάδος (Ε.ΟΜΟ.Φ.Σ ) ,καθώς ανήκουμε επίσης στην πολιτική προστασία Ελλάδος. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στη πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών ,όπως επίσης και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 2012 αναλάβαμε και διοργανώσαμε την 7η πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών.

Ο όμιλός μας αυτή τη στιγμή απαριθμεί 170 τακτικά μέλη και μέσα από τις δραστηριότητές του ανανεώνεται συνεχώς. Όλα τα τμήματα μας είναι μέλη στις αντίστοιχες ομοσπονδίες,( Ε.Ι.Ο - Κ.Ο.Ε – Ε.ΟΜΟ.ΦΣ –Ε.Ο.Υ.Δ.Α ) κ.λ.π Διοργανώνουμε πολλά σεμινάρια όλο το χρόνο και ιδικά τους χειμερινούς μήνες ,ιατρικά –μηχανολογικά-μετεωρολογικά-σωστικά –ιατρικά –και οικολογικού ενδιαφέροντος απευθυνόμενη ιδιαίτερα στα παιδία, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Μέλη μας συμμετέχουν σε επιτροπές αγώνων (κριτές)πιστοποιημένοι από τις πιο πάνω ομοσπονδίες.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΪΔΙΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μανωλαράκης Κωσταντίνος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φιλιππής Γεώργιος

ΤΑΜΙΑΣ

Παπαθανάσης Θεοφάνης

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καππή Χρύσα

ΜΕΛΟΣ

Αρμενάκης Ιωάννης

ΜΕΛΟΣ

Σκουδριάνος Αθανάσιος

ΜΕΛΟΣ
                                                

Βαρελάς Αριστείδης

ΜΕΛΟΣ

ΕΦΟΡΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

  • Έφορος ιστιοπλοΐας : Τσακίρης Γεώργιος
  • Έφορος Τμήμα Κολύμβησης: Παπαθανάσης Θεοφάνης
  • Έφορος Ερασιτεχνικής Αλιείας: Σκουδριάνος Αθανάσιος
  • Έφορος Τμήμα Αγωνιστικής Αλιείας: Σκάρος Ορέστης
  • Έφορος Υποβρύχιας Δραστηριότητας: Βαρελάς Αριστείδης
  • Έφορος Τριάθλου: Αρμενάκης Ιωάννης

Δημόσιες Σχέσεις ΝΑΟΚ: Αϊδίνης Ιάκωβος

Γραφείο Τύπου ΝΑΟΚ: Καππή Χρύσα