Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή του ΝΑΟ Kαρλοβάσου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλιείας στην Καρδίτσα 2014


Το σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Σμόκοβου, στην Καρδίτσα το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλιείας με φελλό σε γλυκά νερά. Συνολικά συμμετείχαν 18 αθλητές από 7 συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Ο Ναυταθλητικός όμιλος Καρλοβάσου συμμετείχε με τους αθλητές : Μαργαρώνη Δημήτριο, Μυρσίνη Πόθα , Μαρνέζο Ιωάννη και Σημαιοφορίδη Παναγιώτη.

Στον πρώτο αγώνα ο αθλητής Μαργαρώνης Δημήτρης του ΝΑΟΚ κατέλαβε την 2Η θέση και στον δεύτερο αγώνα ο αθλητής Μαρνέζος Ιωάννης κατέλαβε την 3Η θέση.Στην συνολική κατάταξη του Πρωταθλήματος ο αθλητής Μαργαρώνης κατέλαβε την 3η θέση στο ατομικό, και έτσι είναι μέσα στους πρώτους 6 που απαρτίζεται η Εθνική ομάδα. Στην ομαδική κατάταξη του Πρωταθλήματος η ομάδα του ΝΑΟΚ κατέλαβε την 2η θέση.

Συνολικά και τις 2 ημέρες του αγώνα αλιεύθηκαν 115 κιλά και 660 γραμμάρια ποσότητα που αποτελεί ρεκόρ στην Ελλάδα για την τεχνική του φελλού. Φυσικά σύμφωνα με τον κανονισμό όλα τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον ζώντα.

Το τμήμα αγωνιστικής αλιείας του ΝΑΟΚ με την συμμετοχή και με τις διακρίσεις που κατάφερε στο δεύτερο κατά σειρά (το 2013 στα Ιωάννινα) Πανελλήνιο στα γλυκά νερά ξεκινάει μία νέα πορεία σε αυτή την μορφή ψαρέματος που είναι πιο ενδιαφέρουσα και με μεγαλύτερες διοργανώσεις στο εξωτερικό. Βέβαια για να έχουμε στο μέλλον μεγαλύτερες επιτυχίες, θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μόνη κατάλληλη λίμνη στη Σάμο που είναι η λιμνοδεξαμενή Μαραθοκάμπου για αυτή την μορφή ψαρέματος και μετά από εμπλουτισμό με ψάρια γλυκού νερού να γίνονται οι προπονήσεις των αθλητών εκεί. Εκτός από προπονήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται τοπικά Πρωταθλήματα αλλά και Πανελλήνια.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία ΣΙΜ Α.Ε., που είναι και ο μέγας χορηγός της ομάδας αλιείας του ΝΑΟΚ, για το φορτηγό που διέθεσε για την μεταφορά του αλιευτικού εξοπλισμού από την Αθήνα στην Καρδίτσα και για τις δωρεάν μαλάγρες και δολώματα που πρόσφερε στην ομάδα του ΝΑΟΚ.