Δελτίο Τύπου

"Αφήνω τον Γόνο να γίνει Γονιός"


Δευτέρα 14 Απριλίου 2014


Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου , κ. Πέλλα- Πέλλη Παππά, σε συνεργασία με τον ΝΑΟΚ Καρλοβάσου πραγματοποίησαν την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 εκδήλωση στα γραφεία του ΝΑΟΚ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής καμπάνιας :

Αφήνω τον Γόνο να γίνει Γονιός


Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 1ου Ν. Καρλοβασίου, Όρμου Καρλοβασίου, Μεσαίου Καρλοβασίου και Υδρούσσας οι οποίοι με τις εκπαιδευτικούς τους συμμετέχουν και υλοποιούν Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με την συγκεκριμένη θεματική.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε αναφορά της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα και την υλοποίησή του στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, αλλά και παρουσίαση θεατρικών που δημιούργησαν οι μαθητές, θεατρικά τα οποία απεστάλησαν και στην μεγάλη εκδήλωση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 17 Μαρτίου 2014

Συνολικά αλιεύτηκαν 18,89 κιλά!


Έγινε αναλυτική παρουσίαση του αθλήματος της αγωνιστικής αλιείας από τον έφορο αλιείας του ΝΑΟΚ, κύριο Μαργαρώνη Δημήτρη, ο οποίος είναι παράλληλα και υπεύθυνος της ανάπτυξης της αθλητικής αλιείας στους νέους στην Ελληνική Ομοσπονδία. Tα παιδιά γνώρισαν τον εξοπλισμό του αγωνιστικού ψαρέματος και την διαδικασία τέλεσης ενός επίσημου αγώνα. Ενημερώθηκαν επίσης για το τι πρέπει να προσέχουν, όταν ψαρεύουν και εκείνα τα ίδια στον ελεύθερό τους χρόνο, αλλά και για τα ελάχιστα επιτρεπόμενα μεγέθη ψαριών που μπορούν να αλιεύσουν. Σημασία δόθηκε στην ορθολογική απελευθέρωση των ψαριών (catch and release) και στην προστασία του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια του ψαρέματος.


Στην εκδήλωση παρευβρέθηκε η Προϊσταμένη του τμήματος Αλιείας Σάμου, κ. Χριστινίδου, η οποία αναφέρθηκε στη σωστή καταναλωτική συμπεριφορά μικρών και μεγάλων, στην σημαντικότητα της προστασίας, των ιχθυαποθεμάτων και στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την δημιουργία ομαδικής ζωγραφιάς με θέμα τη θάλασσα , την αλιεία και τον Γόνο, ζωγραφιά η οποία θα κοσμεί τα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Σάμου και οι μαθητές αποχώρησαν από τα γραφεία του ΝΑΟΚ παίρνοντας εκτός από γνώση και από μια κούπα , προσφορά του Ομίλου.

Θεωρούμε παράλειψη να μην αναφερθούμε στην παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Σάμου και να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γιάννη Κοντορούδα για τη μεσολάβηση και την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για την μετακίνηση των μαθητών μας.

Ευχαριστήσουμε επίσης από καρδιάς τις εκπαιδευτικούς των σχολείων για την επιλογή του θέματος και την εξαιρετική δουλειά με τους μαθητές τους και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης για την εξαιρετική οργάνωση της.